There’s a rat in the kitchen and that rat is me.

ugly food

Ik heb een halfuurtje geleden het gerecht hierboven gemaakt en het zal hoogstwaarschijnlijk ook meteen de laatste keer geweest zijn. Alweer een les van onschatbare waarde geleerd: if it looks like crap, it will probably taste like crap. And so it did!

Ik suck in de keuken, jongens. Ik moet daar eerlijk in zijn.Toen ik nog thuiswoonde, heb ik met moeite 4 aardappelen geschild en zo is de rustgevende kwaliteit die eten maken in zich schijnt te dragen, helemaal aan mij voorbijgegaan. Koken interesseert mij niet. Ik durf zelfs verdergaan (hold on to your proverbial avocado’s, foodbloggers!) en zeggen dat achter het fornuis staan voor mij een noodzakelijk kwaad is.

Maar ik zit met een lief dat graag/goed eet én kookt en dus wil de pleasing girlfriend in mij hem af en toe eens verrassen met een homecooked meal. Voorlopig is het bij andjoensoepe en broccolisoep gebleven. En een eenmalig mislukt gepocheerd ei. Al een geluk dat hij gevallen is voor mijn geld, denk ik dan. En mijn uitgebreide kennis van triviale feiten.

Edoch, als alle sterren gunstig staan, krijg ik het dus in mijn hoofd om eens een experimentje uit mijn mouw te schudden en te checken of ik op miraculeuze manier toch niet opeens veranderd ben in het liefdeskind van Nigella Lawson en de Jerre. Mijn laatste probeersel says no. ‘t Zal dus wachten zijn tot Jupiter nog eens in Venus zal afdalen. Ofzo.

Wisten jullie trouwens dat de naam ‘avocado’ oorspronkelijk van het Nahuatl woord ‘ahuacatl’ komt, dat ‘teelbal’ betekent? Now thàt’s something you can take home with you!

One response to “There’s a rat in the kitchen and that rat is me.

  1. Kiti Camaro

    Hallo, wanneer schrijf je nog eens iets voor ons?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>