Afscheid van een vriend.

Ik weet het niet zo goed meer, maar ik denk dat het 2010 was toen ik in één of ander schoonheidsinstituut zei: “Welja, ‘t is goed. Ik koop deze Helena Rubinstein Color Clone Subli-Mat, want hij maskeert inderdaad de kleine oneffenheden die zich op mijn huid aftekenen.” Granted, een ietwat stroeve conversatie heb ik daar toentertijd gevoerd, maar ik heb geen moment spijt gekregen van mijn allereerste tube fond de teint. De deze dus:

helenakopie

Behalve dan toen ik zo’n 2 jaar later geheel argeloos mijn voorraad wou aanvullen en men in de winkel zei dat mijn kleur teint niet meer gemaakt werd. “Sorry mevrouw, de kleur ‘beige vanilla’ wordt niet meer geproduceerd.”, zei de verkoopster. “WAT!?” Mijn wereld stond stil. In de verte hoorde ik wolven huilen. En toen sprak ze de magische woorden: “Maar ik kan eens checken bij de andere winkels of zij het product nog in voorraad hebben.”

Talloze achterwaartse flic-flacs waren haar deel en drie dagen later werd ik opgebeld met de boodschap dat ze nog 3 tubes ‘beige vanilla’ op de kop had kunnen tikken. De allerleste! Het moeten vruchtbare tijden geweest zijn, want ik aarzelde geen seconde om even later vlotjes 120 euro in haar pollen te duwen en gelijk een zottin met 3 tubes Helena Rubinstein Color Clone Subli-Mat Beige Vanilla door de straten te gaan hollen.

Ik heb er nog dik anderhalf jaar op kunnen teren, maar het moment dat ik sinds 2010 heimelijk vreesde, is intussen aangebroken. I am all out of Helena Rubinstein Color Clone Subli-Mat Beige Vanilla, you guys! En ik heb geen vervanging. En het helpt ook niet dat ik intussen ook 3 jaar ouder ben geworden. Terug zijn de donkere kringen onder mijn ogen en de willekeurig verspreide rode plekjes, en ik kan me niet van de indruk ontdoen dat mijn katten me sinds kort anders bekijken. They have this look, see. Een blik die zegt: “Wie ben jij en wat heb je met onze eens zo vlot uitziende bazinne gedaan?”

Anyhoo. Mocht je mij dus binnenkort op straat zien lopen; ik ben niet ziek. Ik heb gewoon afscheid van een vriend moeten nemen. Het collectieve huilen mag nu aanvangen.

2 responses to “Afscheid van een vriend.

  1. fond de teint is zoiets dat ik niet begrijp. (misschien wordt er achter mijn gat wel geroddeld dat ik er beter eens een studie over maak)

    • ishku

      Ik had vroeger ook niks met fond de teint. Tot ze er eens op mijn gezicht gesmeerd hadden, en mijn gezicht ten eerste niet helemaal verstopt aanvoelde, maar er frisser uitzag dan toen ik 16 was. Ik heb nogal last van donkere kringen (onder mijn ogen weliswaar) en ik zie er op slag veel gezonder uit als die weggewerkt zijn. Verstoaj’t? :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>