No diggity, no dimes.

I’ve been-a-diggin’ again! Voor diegenen die vermoeden dat deze prettig gestoorde meid graag haar vrije tijd vult met het maken van willekeurige putten; you are wrong. I do not roam the street at night with my trusty spade. Nee, ik graaf enkel waar ik vermoed iets te kunnen vinden en waar dat dan wel mag wezen, kom ik te weten dankzij de beste uitvinding van de jaren ’30 (I looked it up) : de metaaldetector.

Enkele jaren geleden heeft mijn familie mij zo’n apparatus gekocht voor mijn verjaardag en toen heb ik onder andere 30 cent in onzen hof gevonden én een insigne van een Amerikaanse soldaat die bij de 335e infanterie vocht tijdens de eerste wereldoorlog. Kikt!

muunt

Ik vind dat gans de max, zo’n dingen. Iets minder de max was het toen bleek dat mijn pa enkele maanden later mijn metaaldetector naar het containerpark gebracht had omdat die “in de verkeerde hoek van de garage stond” en hij daaruit afleidde dat het spel niet meer marcheerde. Het is al intussen al een paar jaar geleden, maar telkens iemand een bepaald voorwerp niet meteen weet te lokaliseren, wordt er nog steeds geöpperd of ze het soms niet “in de verkeerde hoek van de garage” hebben gezet. Het zat diep, ja.

Anyhoo, jaren kwamen en gingen tot ik deze zomer zag dat ze het ouderlijke huis van mijn meetje aan het verbouwen waren. Rumor has it dat iemand in de gebuurte daar ooit eens een kostbare munt gevonden heeft en ik kon simpelweg niet leven met de gedachte dat ik op dat stuk grond misschien ook iets wijs zou kunnen vinden en ik mijn kans daartoe niet grijpen zou. HOW COULD I GO ON LIVING KNOWING!? Daarenboven was mijn zus van plan haar pelouze aan te leggen, dus wat mij betreft was dit HET moment om nog eens in haar achtertuin te gaan wroeten. (Gross.)

Ik speelde even met het idee om te investeren in een nieuwe metaaldetector, maar toen realiseerde ik mij dat ik nog steeds werkloos was en dacht ik: “Ik ga gewoon één huren, godverdomme!” And then I did. And then I dug.

Ik had mij vooreerst een beetje mispakt. Met een lichte GF-kater, lange broek en botten trok ik naar de tuin van mijn zus in de veronderstelling dat het zou blijven gieten zoals het al de ganse ochtend deed. Enter de zon en het gevoel alsof ik al 3 uur in een Limburgse koolmijn aan het graven was. Maar wat hebben we uiteindelijk bovengehaald, Walter? Veel oude blikjes, yoghurtdeksels en een koeroeste pannenkoekendraaier, maar ook!

Coin

Een Belgische munt van 2 cent die wellicht niet ouder is dan 1860! Op dat moment helemaal het afzien en belachelijk veel zweten waard. Maar het leukste moet nog komen. En dat is voor de volgende post, want anders wordt dat hier veel te lang, zeg.

2 responses to “No diggity, no dimes.

  1. waar kun je in godsnaam een metaaldetector huren, onze tuin is ook een ongerepte ruïne, ik wil ook stoer over de to-be-pelouze flaneren met zo’n ding

    • ishku

      Ik had beter een soortement discount gevraagd gezien de reclame die ik nu ga maken, maar ik heb één gehuurd bij Huurland. Je kan die online boeken en voor een weekendje detecteren is het zo’n 27 euro (maar je kan ook per dag of per week huren). ‘t Is een OK merk van detector (Fischer) en de firma zit zo’n beetje over het land verspreid, wat het afhalen makkelijk maakt. En bij Huurland in Oudenaarde waren ze wreed vriendelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>