Ben ik nu een socialist?

Ik ben nooit heel erg into politics geweest. Ik weet daar bitter weinig van en als ik moet stemmen, ben ik geneigd om automatisch een vakje van de groenen aan te vinken. Omdat ik hou van de natuur en dieren, en dat ik denk dat zij wel van diezelfde strekking zijn. Ik kan het niet helpen, en het is waarschijnlijk een verschrikkelijke schande om zo vrijblijvend met mijn stem om te gaan, maar in mijn wereld zijn er belangrijker dingen. ‘s Ochtends in alle vroegte ninjaslakken spotten bijvoorbeeld. Dat is eerlijk, dat is puur en dat is wijzer dan naar De Zevende Dag kijken of het politieke steekspel te volgen. Just look at it! Ze staat recht! HAHAHA!

Schermafbeelding 2013-09-19 om 12.17.18
Soit.

Een aantal maanden geleden heb ik gesolliciteerd voor een functie bij een universiteit en na een gesprek met een strenge mevrouw van een selectiebureau kreeg ik njetski op het rekesti. Ik was vrij eerlijk in mijn antwoorden, maar op een sympathieke manier dacht ik, en niet op een ‘had ik dat eigenlijk niet beter voor mezelf gehouden?’-manier. Wil ik maar zeggen; ik ben niet opeens beginnen uitweiden over mijn stoelgang toen ze naar mijn negatieve kanten vroeg. Bijvoorbeeld.

Enfin, ik heb zonet wat feedback teruggekregen en er kwamen een paar dingen ter sprake die best gegrond waren. Dat ik meer van het creatieve type ben en dat dat niet meteen rijmt met het solliciteren voor een puur administratieve job. Niet dat ik totaal ongeïnteresseerd uit de hoek kom, maar ook niet KEIHARD! GEMOTIVEERD! lijk om net dié job binnen te halen. Granted, ik wil eigenlijk gewoon graag wat geld verdienen met een job waarvan ik vermoed dat ik er best wat voldoening uit zou kunnen halen, maar ik krijg niet per sé een natte broek van het updaten van een database. Als we dan toch eerlijk zijn.

Maar wat me ietwat tegen de borst stuitte, was het feit dat ze vindt dat ik wel vlot en spontaan overkom, maar dat dat niet altijd werkt bij bepaalde instanties. Dat ze vermoedt dat ik niet kan aanvoelen hoe onderscheid te maken in het communiceren met mensen van verschillende soorten slag. En ik vind dat echt een heel vreemd dinges.

Ik ben eigenlijk sowieso niet die persoon die met iedereen een gezellig klapke gaat doen en in de kortste keren weet hoe de kinders heten and where one goes to vacation. Ik ben degene die de kat uit de boom kijkt, maar dat neigt helaas nogal slecht te werken bij sollicitatiegesprekken.

“Heb JIJ eigenlijk ervaring in microsoft office?”

Maar haar uitspraak gaf mij vooral een beetje een vies gevoel. Dat ge zogezegd normaal moogt praten met een poetsvrouw, maar ge iemand met een titel opeens met ‘U’ moet aanspreken. Ik wil graag iedereen met hetzelfde respect behandelen, maar het zit ook helemaal niet in mij om een karakterloos individu te worden telkens iemand van een ‘hogere klasse’ zich in mijn buurt bevindt. Is dat niet allemaal een beetje achterhaald ook? We zijn toch allemaal gewoon maar mensen? Maken we niet allemaal dezélfde stoelgang?

Ik weet niet goed waar dit allemaal vandaan komt, want ik ben vrij zeker dat ik in mijn kindertijd nooit gebruskeerd ben door een lord of een schepen, maar mijn vader kan ook soms heel hard fulmineren tegen bepaalde reacties van de ‘hogere machten’. Must be genetic. Ofwel heb ik indertijd te veel naar Daens gekeken. ERBARMELIJKE OMSTANDIGHEDEN DAAR! DIE RIJKE SMEERLAPPEN!

8 responses to “Ben ik nu een socialist?

 1. Dag Simberly, lijkt een betaalde vrijwilligersopdracht jou eventueel iets, 1 of 2 dagen in de week, of zoals je zelf wil en in Deinze tons nog! Indien interesse, mail me at jolien.verroeye@egcleieschelde.be (inhoudelijk: digitaliseren van oud, maar echt heel oud beeldmateriaal enzo)

 2. Creatief administratief spontaan? Ik wou dat ik u kon aannemen :)

 3. Izequeencopes

  En ik die dacht dat het een deugd was iedereen tzelfde te behandelen….

 4. “Maken we niet allemaal dezélfde stoelgang?”. Qua consistenties en manieren waarop kunnen we wel verschillen.

  Anyhow, cut the crap, je hebt gelijk!

 5. slakken zijn zo’n creepy dieren…en tegelijkertijd de max

 6. R

  Mijn laatste sollicitatiegesprek:
  Q: wat zijn uw zwakke punten?
  A: Ik heb er waarschijnlijk een hele hoop, maar masochisme hoort er niet bij.

  Ik werk er ondertussen al 7 jaar.

 7. “Ik krijg geen natte broek van een database updaten”

  Zalig grappige one-liner zeg ik u.

  If the shit hits the fan, doe eens van zaalshow geven :-) uw droge humor is geestig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>