Schaamtelijke openbaringen.

Den Izzer.

Ik weet niet precies wat het is, maar de laatste drie maanden lijk ik het ene ‘maar gauw zeg!’-moment aan het andere te rijgen. OK, dat is misschien een beetje overdreven, maar ik heb de afgelopen maanden minstens 4 keer heel verbaasd gevraagd: “Wiste gij dadde!?” en vervolgens als antwoord gekregen: “Hoe kan iemand dit niét weten?

Een beetje schaamtelijk dus, maar pas op zo’n momenten voel je dat je lééft! Toch?

Een overzicht:

 • Deze voormiddag liep ik in de GB en zag ik bifi-worsten hangen. “Ja, en tons?” Opeens bedacht ik mij dat bifi eigenlijk van beefy komt. Allez vint! Een paar jaar eerder ervoer ik een gelijksoortig moment toen ik ‘Sunkist’ aan ‘Sunkissed’ linkte. Koude rillingen.
 • Mijn lief en ik passeren een Q8. “Ge weet toch vanwaar dat dat komt, Q8?”, vraagt hij. Banink. “Van Kuwait.” Als in de regio waarin er al eens vaker olie gewonnen wordt. Ik lieg niet als ik zeg dat er ergens in mijn bewustzijn een lamp aanging en mijn levenslicht voortaan net iets helderder scheen.
 • Q-music. Q-music is Q-music, dacht ik altijd. Q-music is een zender met veel jingles en lawijtjes. Maar dan opeens: “Q-music. Cue music.” Oh my God, shit is deep!
 • Eveneens werd ik gewezen op het feit dat Isère eigenlijk de Ijzer is, maar dan in het Frans. Ik heb ‘Isère’ al ontelbare keren ingevuld in een kruiswoordraadsel, maar ik heb dat nooit eerder aan de Ijzer gelinkt. Nu wel uiteraard.

Ge moet mij niet komen vertellen dat ik de enige ben die soms voelt alsof ze zopas de deur van de vijfde dimensie heeft ontsloten. Deel hier uw aha-erlebnissen voor een betere wereld!

20 responses to “Schaamtelijke openbaringen.

 1. Maar allez, bifi! Ik wist het ook niet! Q8 wel, Q dan weer niet. :/

  Ik had dat met Pedigree Pal (gewoon, plots snappen dat dat iets wil zeggen), Capri Sun (de zon van Capri, jonk) en Dove. Daar staat een duif bij. Waarom zeggen wij dat dan zo verkeerd?

  En als kind: plots inzien dat Donalduk eigenlijk Donald Duck is. Zot.

 2. Vee

  Ok, ik heb drie keer ahaaaa beleeft bij het lezen….en de derde, van q music snap ik nog altijd niet…..

 3. karen

  oke, bekentenis

  pas onlangs ontdekt waarom je een gegeven paard niet in de bek mag kijken
  omdat je aan de tanden kan zien of het gezond is of niet!

  ik wist wel wat de uitdrukking betekende, maar niet vanwaar ze kwam en hoe ze erop kwamen.

  sunkissed? zou dat echt zijn? en Q8, ja, dat is parate kennis he :)

 4. Behalve Q8 wist ik van niets!! Mijn leven zal nooit meer hetzelfde zijn. Sunkist, zeg. En Isère!! Wat een quantum-aha-erlebnis :-O

 5. Jonathan

  Allemaal dingen dat je niet kan leren uit Amerikaanse series…
  Welkom in de realiteit! :-)

 6. Alleen Q8 wist ik, en dan nog omdat ik ooit een werkaanbieding (nu ja, uitnodiging tot sollicitatie) heb gekregen van een bureau dat daar veel voor werkte. De Isère? Ik dacht dat die door Val-D’Isère liep, ergens in de Alpen. De Ijzer is de Yser volgens Wikipedia.

 7. eklijr

  Idem feitelijk met het logo van de Carrefour, zij het omgekeerd. Ik dacht dat dat gewoon twee losse misvormde pijltjes waren, tot iemand me erop wees dat het eigenlijk een witte letter C is op een blauw/rode achtergrond. Really! Da ziet toch geen kat!

  • Elze

   aaaah, jaaa, dat Carrefour-logo… Een tweetal jaar terug knalde ik ook gewoon achterover toen ik ontdekte dat dit een C moest vormen.
   Ik had dit logo al meegagroot gekrijt op straat, tijdens het logo-krijten op een speelstraat, en dan nog had ik het niet gezien…

   :-)
   Toen ik dat facebookte had ik wel onmiddellijk tientallen lotgenoten, zalig!

 8. Whiskas, da’s gewoon whiskers. Zot.

  King, van die muntjes, da’s een afkorting voor Kwaliteit In Niets Geëvenaard.

 9. Marjan

  Phahaha, dat van die carrefour wou ik ook zeggen :-)

  En het moment dat ik doorhad, na JAREN Jommeke lezen, dat het dus anAtool was en niet antool, zoals ik dus al jaren dacht …
  Mijn vriendin had hetzelfde met Filiberke, zij dacht jàren dat het Flibberke was. Ik krijg nog de slappe lach als ik eraan denk.

  Hilarisch topic:-)

 10. Anneleen

  Nog zo’n openbaringen:

  Het moment dat ik besefte dat Lukkie Luk eigenlijk Lucky Luke heet…

  Het moment (nog niet zo lang geleden) dat mijn man me uitlachte omdat ik het koffiemerk Graindor op zijn Engels uitsprak (alsof het een plek is uit de boeken van Tolkien) in plaats van als het Franse Grain d’or…

 11. ishku

  Ahja,

  Ik had ook zo’n moment toen ik dacht dat het Engels ‘to no avail’ eigenlijk een Spaanse uitdrukking was en het ook zo uitsprak.

  Yo to no avail!!

 12. Pingback: De consequentiefase |

 13. Sjonge, de wijsheden die ik hier vanmorgen al opgedaan heb! Bifi, Whiskas, Sunkist!

  Toen ze aan het discussiëren waren over dat winkelcentrum aan de Brusselse ring, Uplace, las ik dat in eerste instantie altijd als ‘up-lace’, ergens iets met schoenveters of zo. Tot ik het op de radio hoorde, en het ‘you-place’ bleek te zijn…

 14. ishku

  Haha @ uplace.
  Ik zeg het zoals het is.

 15. ik had vooral veel last van die vallende sterren op q-music…. dat was dus geen ietwat rare scifi rubriek die geen steek hield in dat opzicht….

 16. koen

  Ijzer doet pijn aan mijn ogen. IJzer doet geen pijn aan mijn ogen.

 17. Elze

  Of van die mensen die nog altijd niet doorhebben dat er dikke vette witte pijlen op de vloer van de Colruyt staan… Sommigen hebben daar ook al jaren naastgekeken. :-)
  (niet dat ik ze volg, maar ik had ze tenminste zelf ontdekt en daar ook anderen slimmer mee gemaakt, haha)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>