Verkeersboetes.

Toen ik deze avond met de auto naar huis reed en dacht aan de verkeersboete die me binnen enkele dagen 119 euro* armer zal maken, dacht ik ook: zou het niet cool zijn, mocht elke burger maandelijks een overzicht krijgen van alle flitspalen en flitsvoertuigen die hij of zij niét getriggerd heeft bij het passeren? En dan een totaalbedrag van alle minimum boetes dat ge daarmee ontweken hebt in een schoon excelleke.

Ik zou dat wijs vinden.
En wat is 119 euro dan als ge die kunt plaatsen in the grande scheme of things?
Ik heb alleen maar goeie ideeën, peis ik.

*119 euro trouwens omdat ik 71 gereden heb in een gebied waar ge naar’t schijnt maar 50 moogt rijden terwijl het niet in de bebouwde kom ligt en waar ik overigens ook nog nooit een bord met 50 op heb zien staan, maar soit, ik heb nu ook geen zin om dat voor een rechtbank te verklaren, per se.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>