Gardenetiquette

20171123_165601Om wat meer privacy in onze tuin te hebben, hebben we beslist om onze bestaande beukenhaag verder door te trekken. Jaja, ik weet het, zo leren we onze buren niet beter kennen en gaan we waarschijnlijk nooit elkaars eiers of partners lenen, maar ik heb mij erbij neergelegd. Weinig zaken ongemakkelijker dan uw buren voor de 2e keer in 5 minuten in de tuin tegenkomen en uzelf afvragen of ge nu weer goeiendag moet knikken. Gardenetiquette-anxiety, it’s a thing.

De suckende smalltalker in mij wil in haar pyjama rond haar struiken kunnen rondschuifelen zonder te moeten graven naar een sympathiek antwoord wanneer de buur roept dat het koud is in de winter. “Beter koud in de winter dan koud in de zomer, hahahaha!”

Een beukenhaag dus! Om een beukenhaag te planten moet ge een geul graven van 2 spades breed en 1 spade diep. De man des huizes heeft de 2 spades geregeld, en ik sta dus geboekt voor 1 spade diep. Na 2 dagen graven zit ik intussen nog maar aan de helft want mein Gott, wat hebben ze daar allemaal in de grond gestoken indertijd!

Tonnen stenen tegels , glazen flessen, stukken porselein en ik peis dat ik ook al de helft van hun Duitse scheper heb opgegraven.
20171123_165621

20171123_165632Het monster van Loch Ness?
20171123_165702J/K, het is de tuit van een kannetje.20171123_165647Na een tijdje begint ge er wel uw plezier in te scheppen en probeert ge als een echte profiler te profilen.

Zo vond ik ook dit flesje:

20171123_165824

Degene die alles begraven heeft, blijkt dus ooit eens siroop te hebben gedronken.
Man, man, wat ga ik nog allemaal meemaken!

De geul graven en het gras omspitten heeft ook zijn voordelen, naast het uiteindelijk kunnen plaatsen van een haag. Van de losse delen gras heb ik voor de cavia’s een soort grot gebouwd. Mocht ik een cavia zijn, ik zou geen 2 keer moeten peinzen. Al was het maar voor de privacy. Bam, ronde cirkel.

20171123_170049

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>