De beekkakker

Ergens in in juli vorig jaar streken mijn lief en ik officieel neer in Aadenourde. We dachten, als we dan toch ons eerste huis moeten kopen, laten we het dan in een stad doen waar geen van beiden iemand kent! Ja! Tof! Nu wonen we hier machtig OK, een tuin (voor mij) en niet op den boerenbuiten (voor hem) maar zoals het soms met compromissen gaat, kon ik niet echt stellen dat ik mijn hart hier volledig verloren had.

Tot anderhalve week geleden. Leve de lente en de 200 brommende kikkers in de beek achter onze tuin! Maar.. hoe zit een kikker er nu weer uit? En kent iedereen klimop? Hieronder wat beeldmateriaal ter verduidelijking.

nog een kikker op tak

frog 1

kikker op tak

Dus zo is het gekomen dat ik zo’n 5 keer per dag naar achter trek en een kwartier doodstil gehurkt zit te kijken en te luisteren. En te hopen dat de overbuur niet denkt dat ik daar kom urineren. Of erger nog. “Rap, komt kijken, de beekkakker zit daar weer.”

Niets van dat dus. In al mijn stealthiness heb ik er zelfs al een salamandertje zien rondzwemmen. Machtig.

Vandaag zat ik voor de uitzondering ook eens in de buurt van mijn insectenhotel te hurken tot mijn benen sliepen. Reden: de rosse metselbijen maakten na een jaar solitary confinement hun eerste vlucht. Het is cooler dan het klinkt. Echt.

bee a

Metselbij center

Jaja, best fascinerend om van dichtbij te zien. En het was allemaal goed en wel tot nr. 7 de grootste moeite had om uit zijn hol te geraken en eens eruit, bleek langs geen kanten te kunnen vliegen. En dan opeens wél wat kon vliegen en recht naar een web stuurde alwaar ik haar -denk ik- net gered heb van een spin. Waarna ze 2 seconden later in de afwatering van ons terras eindigde. Ik heb nog efkes getest hoe stevig dat afwateringsraster eigenlijk vastzat, maar het bleek ‘zeer’ te zijn en ook ik ken mijn reddingsgrenzen. ‘t Was gedaan. Voor-bij, voor de liefhebbers.

Moeilijk om te geloven dat het de komende dagen weer zo koud gaat worden.
Dat het maar rap weer gepasseerd is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>